پرسشنامه روابط چندبعدي بدن- خود، کش و همکاران(۱۹۷۷) (MBSRQ) (مقیاس تصویر بدن)

پرسشنامه روابط چندبعدي بدن- خود، کش و همکاران(۱۹۷۷) (MBSRQ) (مقیاس تصویر بدن)

روایی و پایایی دارد

نحوه نمره دهی وکلید سوالات دارد.

رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی _ گرایش فیزیولوژی ورزشی

جهت سنجش میزان خشنودی از بدن از پرسشنامه‌ی روابط چندبعدي بدن- خود، کش و همکاران(۱۹۷۷)[۱](MBSRQ) استفاده شد که دارای ۴۶ آیتم می‌باشد(تامپسون،۱۹۹۰) که هر آیتم بر حسب مقياس پنج درجه‌اي ليكرت سنجیده و به ۵ درجه، رتبه‌بندی شده است(یک= کاملاً مخالف و پنج= کاملاً موافق)(۷۷). نمره‌دهي پرسشنامه به نحوي است كه افرادي كه تصوير ذهني مناسب‌تري از خود دارند، نمرات بالاتري از آن كسب مي‌كنند. در اين پژوهش از فرم نهايي آن استفاده گرديده است(۵۴) که كمينه‌ي نمره‌ي كل يك فرد ۴۶ و بيشينه‌ی نمره‌ي كل يك فرد ۲۳۰ مي‌تواند باشد. اين مقياس در فرم اوليه داراي ۶ زيرمقياس بوده است كه عبارتند از: ۱- ارزيابي وضع ظاهري(AE)، ۲- گرايش به ظاهر(AO)، ۳- ارزيابي تناسب(FE)، ۴-گرايش به تناسب(FO)، ۵- دلمشغولي به اضافه وزن يا وزن ذهني(SW)، ۶- رضايت از نواحي بدن(BAS). زيرمقياس‌ها عبارتند از:

۱- زيرمقياس(AE): این زيرمقياس براي ارزيابي كلي در مورد ظاهر، طراحي شده است(تامپسون، ۱۹۹۶) و احساس جذابيت فيزيكي و رضايت يا نارضايتي در مورد ظاهر فرد را مي‌سنجد و به طور چشمگيري با مقياس‌هاي قضاوت روان‌شناختي و اختلالات خوردن، همبستگي دارد(۷۸ و ۵۷). این مقیاس دارای ۷ سؤال می‌باشد و حداکثر نمره در آن ۳۵ و حداقل نمـره، ۷ اسـت.

۲- زیرمقیاس(AO): اين زيرمقياس، اهميت نسبي جنبه‌هاي متنوع تصویر بدني را مي‌سنجد و همچنين، اين كه آزمودني چگونه مراقب اين جنبه‌ها مي‌باشد. همچنين فراواني رفتار نشان داده شده توسط آزمودني، با هدف حفظ يا بهبود ظاهر بيروني‌اش را مورد سنجش قرار مي‌دهد(۳۵). اين زيرمقياس داراي ۱۲ سؤال مي‌باشد و حداكثر نمره در آن ۶۰ و حداقل نمره، ۱۲ است.

۳- زيرمقياس(FE): اين زيرمقياس در مورد ارزيابي كلي، در مورد تناسب اندام بدن مي‌باشد و داراي ۳ سؤال كه حداكثر نمره در آن ۱۵ و حداقل نمره، ۳ است(۳۴).

۴- زيرمقياس(FO): این زيرمقياس، به منظور سنجش وضعيت تناسب، انتخاب شده است و ميزان سرمايه‌گذاري را در مورد اين كه از نظر فيزيكي تناسب داشته باشند يا به مهارت‌هاي ورزشي بپردازند نشان مي‌دهد و داراي ۱۳ سؤال است كه حداكثر نمره در آن ۶۵ و حداقل نمره، ۱۳ است.

۵- زيرمقياس(SW يا OP): این زيرمقياس، اضطراب چاقي، مراقبت و نگراني در مورد وزن، رژيم گرفتن و خوراك محدود را مورد سنجش قرار مي‌دهد(آنیس و همکاران، ۲۰۱۷) و داراي ۲ سؤال است كه حداكثر نمره در آن ۱۰ و حداقل نمره، ۲ است.

۶- زيرمقياس(BAS): اين زيرمقياس، درجه‌ي نارضايتي يا رضايت در مورد نواحي خاص بدن و ويژگي‌هايي مانند: صورت، وزن، وضعيت ماهيچه و … را مي‌سنجد(آنيس و همکاران، ۲۰۱۷) و داراي ۹ سؤال است و حداكثر نمره در آن ۴۵ و حداقل نمره، ۹ است.

مراحل خرید فایل دانلودی
اگر محصول را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

چهارده − یازده =

0