پرسشنامه رفتار شهروندي سازماني

پرسشنامه رفتار شهروندي سازماني

روایی و پایایی دارد

نحوه نمره دهی دارد.

متغير«رفتار شهروندي سازماني» است كه شامل ۲۰ گويه در قالب ۵ بعد نوعدوستي، تکریم و تواضع، جوانمردي، وجدانكاري، رفتار مدني و بوده و بوسیله مقیاس ۷ امتیازی لیکرت(شامل ۱:کاملاً مخالفم و ۷: کاملاً موافقم) اندازهگیری می شود. در اين بخش هر يك از كاركنان ميبايست تا كل اداره را در ارتباط با هر يك از عبارات ارائه شده (۲۰ گويه مطرح شده) در پرسشنامه و با توجه به مقياس سنجش، ارزيابي نمايند. بايد عنوان نمود اين پرسشنامه از مطالعه پدساكف و همكارانش(۱۹۹۳) كه توسط بل و منگوك نيز در سال ۲۰۱۶ در شركت بيمه مورد استفاده قرار گرفت، پس از بوميسازي مناسب، براي اين پژوهش بكار رفت.

هر آزمودنی شش نمره جداگانه دریافت می‌کند که پنج نمرة آن مربوط به هر کدام از مؤلفه‌ها و یک نمره به صورت کل می‌باشد. براي ارزیابی هر یک از گویه های پرسشنامه از طيف هفت گزينه اي ليکرت استفاده گردید (کاملاً مخالفم:۱ و کاملاً موافقم:۷) .

نكته پاياني و مهم و به عبارت دقيقتر، يكي از مشكلات موجود در ارتباط با سنجش رفتار شهروندي سازماني كه از بدو پيدايش اين پديده در مطالعات متعدد مطرح شده است، سطوح مختلف تجزيه و تحليل و شخص ارزيابيكننده اين پديده است (اشنيك و داملر،۲۰۱۷).  ثابت شده است كه رتبهبندي رفتارهاي شهروندي سازماني در دو سطح فردي[۱] و واحد[۲] (گروه، دپارتمان و سازمان) و توسط خود افراد[۳]، همتايان و همكاران[۴] و مافوقان و سرپرستان[۵] صورت ميگيرد. بايد گفت كه اعتبار هر ۳ روش در هر سه سطح مورد تائيد قرار گرفته است (ارگان. ۲۰۱۷).

….

….

مراحل خرید فایل دانلودی
اگر محصول را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

پنج × دو =

0