پرسشنامه‌ی مقابله با فشار روانی اندلر و پاركر

پرسشنامه‌ی مقابله با فشار روانی اندلر و پاركر

روایی و پایایی دارد

نحوه نمره دهی وکلید سوالات دارد.

در اين تحقيق نيز جهت بررسي و جمع آوري اطلاعات پيرامون سبك هاي مقابله با فشار رواني از پرسشنامه مقابله با فشار رواني اندلر و پاركر استفاده شد. اين آزمون يك ابزار اندازه گيري مداد و كاغذي خود گزارشي است كه توسط دو دانشمند فوق در سال ۱۹۹۰ تهيه شده است. اين آزمون در ايران براي اولين بار توسط اكبرزاده ترجمه، هنجاريابي و براي بررسي سبك هاي مقابله با فشار رواني در تهران در دهه۷۱-۶۳ بکار گرفته شده است.

اين آزمون شامل ۴۸ مقوله (عبارت) می‌باشد كه پاسخ‌هاي هر مقوله به روش ليكرت از هيچ(۱) تا خيلي زياد(۵) مشخص شده است. آزمون مقابله با فشار رواني همانطور كه قبلاً اشاره شد، سه زمينه اصلي رفتارهاي مقابله‌اي را در بر مي‌گيرد كه عبارتند از: مقابله مسأله‌مدارانه يا برخورد فعال با مسأله در جهت مديريت و حل آن، مقابله هيجان‌مدارانه يا متمركز بر پا سخ هاي هيجاني به مسأله و مقابله اجتنابي يا فرار ازمسأله كه به دو شكل روي آوردن به اجتماع و فرد ديگر و با رو يآوردن و درگير شدن در يك فعاليت تازه بروز مي‌نمايد. پرسشنامه مورد نظر داراي دو فرم بزرگسالان و نوجوانان می‌باشد كه در اين تحقيق از فرم بزرگسالان استفاده شده است.

كل سوالات آزمون بر مبناي سه نوع رفتار مقابله‌اي فوق به سه دسته تقسيم مي‌شود:

الف) ۱۶ ماده يا عبارت رفتارهاي مسأله‌مداري را مي‌سنجد و با حرف مخفف[۱]T  نشان داده مي‌شود.

ب) ۱۶ ماده يا عبارت رفتارهاي هيجان‌مداري را مي‌سنجد و با حرف مخفف E[2] نشان داده مي‌شود.

ج) ۱۶ ماده يا عبارت رفتارهاي اجتنابي را مي‌سنجد كه با حرف مخفف A[3] نشان داده مي‌شود.

رفتارهاي اجتنابي داراي دو خرده مقياس می‌باشد كه ۸ عبارت، روي آوردن به كارها و فعاليت هاي ديگر را بررسي مي‌كند كه با حرف [۴]D مشخص مي‌شوند و ۸ عبارت ديگر، روي آوردن به اجتماع را بررسي مي‌كند که با حرف [۵]S معین می‌شود (اندلر و پارکر،۱۹۹۰)

مراحل خرید فایل دانلودی
اگر محصول را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

5 × 1 =

0