پرسشنامه مشارکت اجتماعی( سادات احمدی بجستانی ۱۳۹۳)

پرسشنامه مشارکت اجتماعی( سادات احمدی بجستانی ۱۳۹۳)

روایی و پایایی دارد

نحوه نمره دهی وکلید سوالات دارد.

تعريف مفهومی: مشارکت اجتماعی فرایندی است مبتنی بر حضور آگاهانه و فعال فرد، به عنوان عضو جامعه، در صحنه¬های اجتماعی و ایفای نقش یا نقش¬های اجتماعی که به وی حصول می-شود و در قالب رفتارهای فرهنگی، سیاسی و اقتصادی بروز می-کند (کردی، ۱۳۸۵: ۷۵)

مشاركت اجتماعي دلالت برآن دسته از فعاليت­هاي ارادي دارد كه از طريق آنها اعضاي يك جامعه، در امور محله، شهر و روستا شركت كرده و به صورت مستقيم يا غير مستقيم در شكل دادن به حيات اجتماعي مشاركت دارند (محسني تبريزي، ۱۳۶۹: ۱۰۸). مک میلیان و چیوز، مشارکت اجتماعی را در چهار بعد درنظر گرفته­اند: عضویت به معنی احساس تعلق به بخشی از جامعه، فرصت برای تاثیر گذاشتن و سهیم شدن دو جانبه در تاثیرگذاری، ارضای نیازهای مردم در رابطه همکاری با دیگران و سهیم شدن در ارتباطات عاطفی که به روابط مثبت منجر می­شود (Mcmillan & Charis، ۱۹۸۶).

تعريف عملياتي:در این تحقیق متغیر مشارکت اجتماعی در دو بعد ذهنی و عینی مورد بررسی قرار گرفته است. الف) بعد ذهنی مشارکت اجتماعی: مشارکت ذهنی با روحیه مشارکت­جویی و احساس مسئولیت فرد برای درگیری در مسائل اجتماعی با اهمیتی که فرد برای فعالیت­های مشارکتی و جمعی قایل است، بررسی می­گردد. برای سنجش مشارکت ذهنی از گویه­هایی در قالب طیف لیکرت استفاده شده است. در پرسشنامه طراحی شده سئوالات ۱-۳ تا ۱۱-۳  برای سنجش بعد ذهنی مشارکت اجتماعی درنظر گرفته شده است. ب) بعد عینی مشارکت اجتماعی: در این تحقیق با استفاده از معرف­های مختلفی که بارها توسط محققین مورد استفاده قرار گرفته است، بخصوص مقیاس­های ازکیا و غفاری (۱۳۸۰)، موسوی (۱۳۸۴)، نیازی (۱۳۸۱)، بعد عینی مشارکت اجتماعی در جامعه مورد مطالعه مورد سنجش قرار گرفته است.

ردیف متغیر گویه­های سنجش متغیر در پرسشنامه
۵ مشارکت ذهنی ۱-۳ تا ۱۱-۳
۶ مشارکت عینی ۱-۴ تا ۹-۴

 

مراحل خرید فایل دانلودی
اگر محصول را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

سیزده + 11 =

0