مبانی نظری و پیشینه تحقیق برای فصل دوم پایان نامه ارزیابی میزان اثربخشی تدابیر اتخاذ شده در زمینه پیشگیری از جرایم علیه املاک و اراضی

مبانی نظری و پیشینه تحقیق برای فصل دوم پایان نامه ارزیابی میزان اثربخشی تدابیر اتخاذ شده در زمینه پیشگیری از جرایم علیه املاک و اراضی

پیشینه(سوابق)تحقیق

با بررسی‌های به عمل آمده مشخص شد، پژوهش‌های محدودی در این زمینه در ایران انجام شده است. که سعی می‌کنیم در ذیل سابقه مختصری از آن‌ها ذکر نماییم:

  • پیشگیری از جرم در ایران: این کتاب، به مطالعه موردی تصاحب غیرقانونی و تصرف عدوانی زمین‌های ملی و جرم‌های ثبتی پرداخته است. فصل نخست این کتاب، پیشگیری غیر کیفری را مطرح و انواع پیشگیری غیر کیفری را بررسی نموده است. فصل دوم این کتاب، پیشگیری کیفری را مورد ارزیابی قرارداده است و در پایان نتیجه گیری نموده است. این کتاب تالیف حسن قاسمی مقدم است.
  • تصرف غیرقانونی در اموال از دیدگاه کیفری: این تحقیقی است که توسط محسن رهامی گردآوری شده است. تحقیق حاضر اختصاص به جرم تصرف غیر قانونی اموال دارد و ویژگی‌های این جرم را مورد بررسی قرار می‌دهد و همچنین سایر جرایم مرتبط با آن را مورد ارزیابی قرارداده است.
  • مجموعه مقالات همایش ملی پیشگیری از جرم: رویکرد چند نهادی به پیشگیری از وقوع جرم، پیشگیری انتظامی از جرم، پیشگیری از تکرار جرم و بزه دیدگی و پیشگیری از جرم با رویکرد جامعه شناختی من جمله این مباحث است که به تشریح جرم و نحوه پیشگیری از آن پرداخته است.
  • مطالعات پیشگیری از جرم: این مطالعات از سوی دفتر تحقیقات پلیس پیشگیری صورت می‌گیرد. این مطالعات پیشگیری از جرم را بصورت کلی مورد بررسی قرار داده است.

فصل اول

گفتار اول: تعاریف

الف) اراضی:

«جمع کلمه ارض است که در فارسی به آن زمین گفته می شود»[۱]. به قطعه معین از زمین ارض اطلاق می‌شود و کتب فرهنگ لغات زمین را به معنی روی خاک، سطح کره که زیر پای ما است و قطعه‌ای از آنکه مخصوص زراعت باشد یا در آن خانه بسازند یا افتاده و بایر باشد، تعبیر می‌کنند.

ب) املاک:

این کلمه به معانی چیزی را به ملک کسی درآوردن-کسی را به حال و اختیار خود گذاشتن آمده است. «املاک جمع کلمه ملک به معنی آنچه در قبضه و تصرف شخص باشد-زمین یا چیز دیگری که مال شخص باشد، است»۲.

ج) پیشگیری از جرم:

پیشگیری در لغت به معنای جلوی چیزی رفتن، هشدار دادن از وقوع چیزی آمده است. در جرم‌شناسی، پیشگیری در معنای به جلوی تبهکاری رفتن با استفاده از روش‌های متنوع از جمله، هشدار دادن و آگاهی بخشی با منظور جلوگیری از وقوع بزهکاری است. گسن در تعریف اصطلاحی پیشگیری عنوان می‌نماید، «مراد از پیشگیری هر فعالیت سیاست جنایی است که غرض انحصاری یا غیر کلی آن تجدید حدود امکان پیش آمد مجموعه اعمال جنایی از راه غیر ممکن الوقوع ساختن یا سخت و دشوار نمودن و یا احتمال وقوع آن‌ها را پایین آوردن است، بدون اینکه به کیفر یا اجرای آن متوسل شد». در ‌‌نهایت پیشگیری را می‌توان به این صورت تعریف کرد: «مجموعه اقدامات، تدابیر و سیاست‌هایی که برای جلوگیری از جرم به کار گرفته می‌شوند».

۱ حسن عمید، فرهنگ فارسی عمید، ص ۹۶، نشر امیر کبیر، چاپ بیست و هشتم، تهران ۱۳۸۲ش.

۲- حسن عمید،‌‌ همان، ص ۱۱۱۸، همان.

…..

…..

….. 

مراحل خرید فایل دانلودی
اگر محصول را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

هشت + 16 =

0