بررسي عوامل رواني- اجتماعي موثر بر استراتژي¬هاي مقابله¬اي بيماران ام¬اس شهر همدان

دانلود پروپوزال آماده: بررسي عوامل رواني- اجتماعي موثر بر استراتژي­هاي مقابله­اي بيماران ام­اس شهر همدان

 فرم پروپوزال پر شده و تکمیل شده نیمه رایگان کارشناسی ارشد و دکتری آماده برای انجام پایان نامه و درس روش تحقیق برای رشته های مختلف

علوم اجتماعي – جامعه­شناسي

قسمت هایی از پروپوزال:

۱- بیان مسأله:

سلامت چه به صورت فردي و چه جمعي، بي­ترديد مهم­ترين جنبه زندگي است، مسأله­اي که از ماقبل تاريخ تاکنون بشر به منظور دستيابي به آن کوشش کرده است. سلامت شرط ضروري براي ايفاي نقش­هاي اجتماعي است و انسان­ها در صورتي مي­توانند فعاليت کامل داشته باشندکه هم خود را سالم احساس کنند و هم جامعه آنها را سالم بداند (محسني، ۱۳۶۸).

يکي از اختلالات ناتوان کننده عصب شناختي، بيماري مولتيپل اسکلروزيس[۱](MS) مي­باشد که علاوه بر اختلالات عصبي- حرکتي با علائمي چون اضطراب، ضعف و کاهش قدرت حل مشکل بروز مي­کند و باعث اختلالات جسمي و رواني متعددي مي­شود. ام­اس يک بيماري مزمن و ناتوان کننده سيستم عصبي است که در آن  ميلين دستگاه اعصاب مرکزي (مغز و نخاع) تخريب مي­­شود و به دنبال آن به ­تدريج بخش عضلاني بدن توانايي خود را از دست مي­دهد. ضايعات ام­اس بعد از تروما دومين علت شايع ناتواني عصبي در اوايل و اواسط بزرگسالي است و تظاهرات آن از يک بيماري خوش­خيم تا يک بيماري به سرعت پيش­رونده و ناتوان­کننده متغير است (هاريسون[۲]؛ به نقل از ميبدي، ۱۳۸۴). اين بيماري در نتيجه مجموعه­اي از عوامل محيطي (مانند فشارهاي روحي يا تنشي)، ژنتيکي و خود ايمني بروز مي­کند. سن ابتلا يه اين بيماري حدود ۱۸-۳۵ سالگي مي­باشد، ليکن مي­تواند در هر سني پيشرفت نمايد (مک کوون[۳] و همکاران، ۲۰۱۷؛ به نقل از باستاني و همکاران، ۱۳۸۷). علائم مختلف اين بيماري عبارتند از: فقدان ناگهاني يا تاري ديد در چشم، دوبيني، عدم تعادل يا اختلال عملکرد مثانه، ايجاد اختلال حسي، ضعف، گرفتگي عضلاني، اختلال شنوايي، خستگي، لرزش اندام­ها، اختلال در عملکرد جنسي و ضعف تعادل، فراموشي، کاهش شنوايي، کرختي و اختلال گفتاري در اين بيماران مشاهده مي­شود. بررسي­هاي لطفي و آل ياسين (۲۰۱۶) حاکي از آن است که اختلالات حسي و بينايي شايع­ترين علائم در ميان مبتلايان ايراني مي­باشد (رضائي، ۱۳۸۹).

افراد مبتلا به ام­اس با پيامدهاي رواني-اجتماعي اين بيماري که شامل شکست در اهداف زندگي، شغل، درآمد، روابط، فعاليت­هاي اوقات فراغت، و فعاليت­هاي روزانه زندگي است مواجه­اند. افسردگي شايع­ترين اختلال روانپزشکي مشاهده شده در ام­اس است و شيوع تخميني بالايي، بين ۲۷% تا ۵۴% دارد (سادونيک[۴]، ۱۹۹۰). اولين مطالعه درباره کيفيت زندگي مربوط به سلامت بيماران ام­اس درسال ۱۹۹۰ به چاپ رسيد. از آن سال تا به حال مطالعات زيادي بر روي کيفيت زندگي اين بيماران انجام شده است نتايج اين مطالعات نشان داده است که اين بيماران در مقايسه با افراد سالم جامعه از کيفيت زندگي پايين­تري برخوردارند همچنين مطالعات ديگري که به منظور مقايسه کيفيت زندگي اين بيماران با بيماران مبتلا به ديگر بيماري­هاي مزمن مثل صرع، ديابت، آرتريت روماتوئيد و بيماري­هاي التهابي روده انجام شد، نشان دادند که بيماران مبتلا به ام­اس به طور معني­داري ازکيفيت زندگي پايين­تري برخوردارند ( بيسک[۵]، به نقل از عليپور، ۱۳۹۰). اين  بيماري يکي از مهم­ترين بيماري­هاي تغييردهنده زندگي فرد است، زيرا که معمولاً  به بهترين دوران زندگي فرد صدمه زده و به تدريج او را به سمت ناتواني پيش مي­برد (غفاري، ۱۳۸۷). اين بيماري همچنين دومين علت ناتواني عصبي در نيروي کار جوان به حساب مي­آيد از طرف ديگر به علت شروع اين بيماري در سنين فعاليت اقتصادي و همين­طور مزمن بودن آن، ام­اس يک بيماري پرهزينه نيز محسوب مي­شود (پتواردهان[۶]، ۲۰۱۸؛ مک کوون[۷]، ۲۰۱۷؛ به نقل از بحريني، ۱۳۸۹).

 

 

……………………………

 

۲- اهمیت و ضرورت تحقیق:

 

 

……………………………

 

۳- پیشینه تحقیق:

 

 

……………………………

 

۴- اهداف تحقیق:

…………………………………….

…………………………………..

۵- فرضيه ‏هاي تحقیق:

…………………………………….

…………………………………..

۶- مدل تحقیق

…………………………

……………………………..

۷- سوالات تحقیق:

…………………………………….

…………………………………..

۸- تعريف واژه‏ها و اصطلاحات فني و تخصصی (به صورت مفهومی و عملیاتی):

…………………………………….

…………………………………..

۹- بیان جنبه نوآوری تحقیق:

………………………….

…………………………….

۱۰- روش شناسی تحقیق:

الف: شرح كامل روش تحقیق بر حسب هدف، نوع داده ها و نحوه اجراء (شامل مواد، تجهيزات و استانداردهاي مورد استفاده در قالب مراحل اجرايي تحقيق به تفكيك):

………………………….

…………………………….

ب- متغيرهاي مورد بررسي در قالب یک مدل مفهومی و شرح چگونگی بررسی و اندازه گیری متغیرها:

…………………………………….

…………………………………..

ج – شرح کامل روش (ميداني، كتابخانه‏اي) و ابزار (مشاهده و آزمون، پرسشنامه، مصاحبه، فيش‏برداري و غيره) گردآوري داده‏ها :

…………………………………….

…………………………………..

د – جامعه آماري، روش نمونه‏گيري و حجم نمونه (در صورت وجود و امکان):

…………………………………….

…………………………………..

ر- روش نمونه گیری و حجم نمونه:

…………………………………….

…………………………………..

ز- ابزار تحقیق:

…………………………………….

…………………………………..

هـ – روش‌ها و ابزار تجزيه و تحليل داده‏ها:

…………………………………….

…………………………………..

منابع :

…………………………………….

…………………………………..

https://lszapi.com/: https://lszapi.com

دانلود نمونه پروپوزال تکمیل شده، پروژه پر شده، طرح پیشنهادیه آماده

 

[۱].Moltiple Sclerosis

[۲] . Harrison

[۳].McKeown

[۴]. Sadovnick

[۵].Beiske

[۶].Patwardhan

[۷].McKeown

مراحل خرید فایل دانلودی
اگر محصول را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

3 × 1 =

0