مضرات مشروبات الکلی
(۸صفحه ورد)آسیبهای روانی مصرف الکل
الکل بدون تعارف، یک ماده سمی است که اثر مستقیمی روی بافتهای مغز و کبد دارد. مقالات و کتب بسیاری در مورد آسیبهای فیزیکی ناشی از الکل مانند زخم معده، واریسها، سرطان مری و مشکلات لوزالمعده، اختلالات سیستم اعصاب مانند زوال عقل، مشکلات مخچهای، صرع و مشکلات بینایی، کمخونی و …. به نگارش در آمدهاند، اما بحث در مورد آسیبهای روانی و اجتماعی ناشی از مصرف الکل، موضوع مهمتری است که در این مقاله به آن پرداخته شده است. برخی از مهمترین اختلالات روانی ناشی از مصرف الکل، این موارد هستند:
اختلال حافظه: در کسانی که مقادیر خطرناکی از الکل را بهصورت مداوم مصرف میکنند، علاوه بر تابلوی آشنای مستی، اختلال حافظه نیز رخ میدهد بهطوری که، شخص، حوادثی را که در زمان مستی رخ داده است، به یاد نمیآورد. البته چنین دورههای اختلال حافظه در کسانی که سابقه مصرف عادتی و مرتب الکل را ندارند اما یکباره مقادیر زیاد آن را مصرف کردهاند نیز ممکن است رخ دهد. اختلال حافظه طولانیمدت بهطوری که قسمت اعظمی از روز یا تمام روز را شامل شود، نمایانگر مصرف مستمر و لاینقطع مقادیر زیاد الکل است.
افسردگی: افسردگی ممکن است در اثر مصرف طولانیمدت و خطرناک الکل ایجاد شود ولی از طرف دیگر افراد افسرده نیز در بعضی از موارد الکل زیادی مصرف میکنند تا بدین وسیله نشانههای خود را بهبود بخشند. یعنی هم افسردگی میتواند باعث مصرف الکل شود و هم مصرف الکل میتواند موجب افسردگی شود، بنابراین باید توالی دقیق این دو حالت را مشخص نمود.
اضطراب: در دوره ترک نسبی الکل نشانههای اضطراب شایع هستند، با این وجود برخی از مبتلایان به اضطراب برای کاهش اضطراب خود به مصرف الکل روی میآورند. بنابراین همانند افسردگی، اضطراب و مصرف الکل هم رابطهای دوطرفه دارند.
خودکشی: رفتارهای دال بر میل به خودکشی و یا قصد آسیبرساندن به خود در میان الکلیها نسبت به جمعیت همسن آنها از شیوع بیشتری برخوردار است. براساس برآوردهای موجود، ۶ تا ۲۰ درصد مصرفکنندگان مقادیر زیانآور الکل، اقدام به خودکشی میکنند.
اختلال شخصیت: تغییر شخصیت یکی دیگر از مشکلاتی است که اغلب در مصرفکنندگان مقادیر زیاد الکل رخ میدهد. این اختلال میتواند خود را بهصورت خود محوری، اهمین ندادن به دیگران، عدم رعایت موازین رفتاری و اخلاقی بهویژه عدم صداقت و مسئولیتپذیری نشان دهد. حسادت بیمارگونه نوعی عارضه نادر ولی جدی مصرف زیاد الکل است. سوءظن نسبت به همسر هم در میان این افراد بسیار شایع است.
اختلال عملکرد جنسی: افرادی که بهمدت طولانی الکل مصرف میکنند، اغلب از اختلال عملکرد جنسی شاکی هستند و معمولا اختلالاتی در نعوظ یا انزال تاخیری دارند. اثر الکل بر سیستم عروقی و عصبی و یا ایجاد اختلال در ارتباط با شریک جنسی در اثر مصرف شدید الکل، ممکن است در اختلال عملکرد جنسی در این افراد نقش داشته باشند.
توهم: توهمهای گذرای بینائی یا شنوائی در برخی از مصرفکنندگان مقادیر زیاد الکل دیده میشود. حتی در نوعی اختلال نادر که توهمزدگی الکلی نامیده میشود، فرد دچار توهمهای شنوایی پریشانکننده میشود که معمولا شامل صداهای تهدیدکننده است. برخی از بیماران با صداهایی که میشنوند با صدای بلند با هم بحث و گفتگو میکنند و گروهی دیگر نوعی احساس اجبار در تبعیت از فرمانهای این صداها را تجربه میکنند. امکان بروز سوءتعبیرهای هذیانی نیز در این افراد وجود دارد که اغلب از نوع گزند و آسیب است، مثلا بیمار فکر میکند که دیگران او را تعقیب میکنند. مدت زمانی که این اختلالات طول میکشد در افراد مختلف متغییر است……………..
………………………
…………………….
دیدگاهی بنویسید