: اندازه¬گيري پايداري و بررسي برخي از خصوصيات روغن خام، ديگام و اپوکسي شده مورينگا (گز روغني)
دانلود پروپوزال آماده: : اندازهگيري پايداري و بررسي برخي از خصوصيات روغن خام، ديگام و اپوکسي شده مورينگا (گز روغني)
فرم پروپوزال پر شده و تکمیل شده نیمه رایگان کارشناسی ارشد و دکتری آماده برای انجام پایان نامه و درس روش تحقیق برای رشته های مختلف
مهندسي مکانيک ماشين هاي کشاورزي
قسمت هایی از پروپوزال:
۱- بیان مسأله:
مورينگا (گز روغني) با نام علمي Moringa peregrina (Forssk.) Fiori درختي است چند منظوره، مقاوم به خشکي که به سرعت رشد کرده وداراي دانه روغني است. اين گياه در مناطق گرمسيري و نيمه گرمسيري رشد ميکند و اصل آن از هندوستان منشاء گرفته شده است (Sanchez-Machado et al., 2018). درايران نيز در استانهاي سيستان و بلوچستان و هرمزگان در سطح بسيار وسيع ولي با تراکم بسيار کم ديده ميشود. اين درخت در بعضي مناطق نيز با نام گازرخ شناخته ميشود. مطالعاتي در زمينه ميزان و کيفيت روغن مورينگا صورت گرفته است که به واسطه روغنگيري از آن ميزان روغن بذر اين گونه ۹/۵۳% بيان شده است (Kahtani et al., 1995).
اصولاً دانههاي روغني از جمله دانه مورينگا قبل از استخراج روغن از آنها، فرآوريهاي اوليه اي مانند تميز کردن، جداسازي و خرد کردن روي آنها صورت ميگيرد. هدف از آماده سازي دانههاي روغني ايجاد شرايطي است که بازده روغن در آن حداکثر بوده و روغن خام و کنجاله حاصل داراي کيفيت خوبي باشد. آماده سازي نمونه براي استخراج روغن به نوع خوراکي و ماهيت روغن در آن بستگي دارد.
روغنهاي گياهي دو نوع خوراکي و غير خوراکي ميباشند. دانههاي روغني غير خوراکي اصولاً مصرف صنعتي دارند که در مواردي اهميت و ارزش آنها بيش از دانههاي روغني خوراکي است. برخي از روغنهاي غير خوراکي در تهيه داروها و مواد بهداشتي نقش دارند. در حال حاضر تمام کارخانههاي سازنده رنگ، رزين، مواد پاک کننده، ضد کف، لوازم آرايشي و دارويي، مواد مورد نياز خود را از روغنهاي صنعتي و يا اسيدهاي چرب آزاد صمغهاي کارخانجات روغنهاي خوراکي تامين ميکنند. از روغنهاي گياهي غير خوراکي به عنوان نرم کننده در چرمها، چسب، رنگهاي نقاشي، توليد شمعهاي بدون دود، ايجاد پوشش براي کابلها در پلاستيک سازي، در فلزات گران قيمت به عنوان يک پوشش دهنده مناسب (مانند مومهاي سفيد) و همچنين توليد سوخت بيوديزل استفاده ميشوند.
روغنهاي گياهي داراي ناخالصيهاي زيادي هستند که بعضي از اين ناخالصيها مانند ذرات دانه در روغن نامحلول ميباشند، در نتيجه به آساني توسط فيلتراسيون حذف ميشوند. عوامل ديگري مانند، اسيدهاي چرب آزاد، هيدروکربنها، فسفوليپيدها، پروتئينها، رنگدانهها و رزينها به صورت محلول و يا سيستمهاي معلق پايدار در روغنها تشکيل ميشوند. ناخالصيها اثرات نامطلوبي بر روي عطر، بو، ظاهر و عمر مفيد روغن دارند. بنابراين اينگونه ناخالصيها بايد با استفاده از مواد شيميايي و يا تصفيه فيزيکي از روغن حذف شوند (Verleyen et al., 2016).
روغنهاي گياهي حاوي ناخالصيهاي زيادي از جمله آب و بقاياي معلق گياهي ميباشند. از طرفي روغنهاي گياهي داراي انواع فسفوليپيدها ميباشند که مشکلات زيادي در ذخيرهسازي روغن خام به وجود ميآورند (Indira et al., 2016). اين ناخالصيها بر روي رنگ، بو و عمر مفيد روغن تاثير زيادي دارند به همين علت بهتر است به روشهاي شيميايي يا فيزيکي از روغن حذف گردند. بيشتر ناخالصي ها و صمغهاي موجود درون روغنهاي گياهي در طي فرآيندي به نام ديگام کردن، از روغن حذف ميگردند.
اکثر روغنهاي گياهي داراي اسيدهاي چرب غير اشباعاند که ميتوانند با استفاده از روشهاي اپوکسي کردن به روغن اپوکسي تبديل شوند. امروزه اپوکسي کردن روغنهاي گياهي به علت دارا بودن پايداري، منابع تجديدپذير و رابطه دوستانهاي با محيط زيست از اهميت ويژهاي برخوردارند. اين فرآيند به عنوان ماده اوليه براي سنتز انواع مواد شيميايي از جمله روانکنندهها، پلاستي سايزرها، پليمرها و غيره ميباشند (Saurabh et al., 2019).
……………………………
۲- اهمیت و ضرورت تحقیق:
……………………………
۳- پیشینه تحقیق:
……………………………
۴- اهداف تحقیق:
…………………………………….
…………………………………..
۵- فرضيه هاي تحقیق:
…………………………………….
…………………………………..
۶- مدل تحقیق
…………………………
……………………………..
۷- سوالات تحقیق:
…………………………………….
…………………………………..
۸- تعريف واژهها و اصطلاحات فني و تخصصی (به صورت مفهومی و عملیاتی):
…………………………………….
…………………………………..
۹- بیان جنبه نوآوری تحقیق:
………………………….
…………………………….
۱۰- روش شناسی تحقیق:
الف: شرح كامل روش تحقیق بر حسب هدف، نوع داده ها و نحوه اجراء (شامل مواد، تجهيزات و استانداردهاي مورد استفاده در قالب مراحل اجرايي تحقيق به تفكيك):
………………………….
…………………………….
ب- متغيرهاي مورد بررسي در قالب یک مدل مفهومی و شرح چگونگی بررسی و اندازه گیری متغیرها:
…………………………………….
…………………………………..
ج – شرح کامل روش (ميداني، كتابخانهاي) و ابزار (مشاهده و آزمون، پرسشنامه، مصاحبه، فيشبرداري و غيره) گردآوري دادهها :
…………………………………….
…………………………………..
د – جامعه آماري، روش نمونهگيري و حجم نمونه (در صورت وجود و امکان):
…………………………………….
…………………………………..
ر- روش نمونه گیری و حجم نمونه:
…………………………………….
…………………………………..
ز- ابزار تحقیق:
…………………………………….
…………………………………..
هـ – روشها و ابزار تجزيه و تحليل دادهها:
…………………………………….
…………………………………..
منابع :
…………………………………….
…………………………………..
https://lszapi.com/: https://lszapi.com
دانلود نمونه پروپوزال تکمیل شده، پروژه پر شده، طرح پیشنهادیه آماده
دیدگاهی بنویسید