مقایسه مهارت های اجتماعی، حساسیت اضطرابی و فرسودگی تحصیلی در دانش آموزان با و بدون ناتوانی یادگیری

عنوان پروپوزال: مقایسه مهارت های اجتماعی، حساسیت اضطرابی و فرسودگی تحصیلی در دانش آموزان با و بدون ناتوانی یادگیری

قسمت هایی از پروپوزال:

بیان مسأله:

گروهی از دانش آموزان هستند که ظاهری طبیعی دارند، رشد جسمی، قد و وزنشان حاکی از بهنجار بودن آنان است و هوششان کم و بیش عادی و در مواقعی از همسالان خود بیشتر می باشد. به خوبی صحبت می کنند و از رفتار و اخلاق عادی برخوردارند، ولی وقتی برای یادگیری خواندن، نوشتن و حساب به مدرسه می روند، دچار مشکلات جدی می شوند و به اصطلاح گفته می­شود این کودکان دارای ناتوانی یادگیری[۱] هستند. این کودکان در ابتدا اطمینان کافی به پیشرفت تحصیلی خود دارند، به تدریج در می یابند که سایر کودکان وضع درسی بهتری از آنان دارند و با گذشت چندماهی از سال اول تحصیلی در دبستان کم کم خود را متفاوت از دیگران می بینند و چه بسا احساس خودکم بینی به آن ها دست می دهد و اندک اندک اضطراب و بی اعتمادی در این کودکان ایجاد می شود و مشکلات را کاملاً درونی و گاه به کلی درمان ناپذیر می کند. مسائل روانی ناشی از ناتوانی در یادگیری می تواند در زمینه های گوناگون روان شناختی و تحصیلی فرد تأثیر منفی بگذارند (بویل و فورچلی[۲]، ۲۰۱۴).

متغیر دیگری که جای خالی آن در بسیاری از پژوهش ها دیده می شود و می تواند بر بسیاری از تبیین ها در مورد دانش آموزان دچار ناتوانی یادگیری تأثیر بگذارد، حساسیت اضطرابی است. دانش­آموز با ناتوانی یادگیری با وجود هوش بهنجار، عملاً نمي­تواند با كلاس همراه گردد. به همين جهت اغلب اين افراد را به منزله­ي فرد عقب مانده، تنبل يا بي­انگيزه مي­پندارند و از لحاظ احساسي و ارزشي آنان را طرد مي­نمايند كه اين خود به مرور زمان زمينه را براي دگرگوني­هاي رفتاري هيجاني در آن­ها فراهم مي­آورد. چرا كه از طرفي اضطراب آن­ها در مقابل تقاضاهايي كه زبان گفتاری و نوشتاري ايجاب مي­كند، افزايش مي­يابد و پس از شكست­هاي مستمر و يأس ناشي ازنارساخوانی، نارسانويسي و محاسبه­ی درست، دچار احساس شرم و تحقير مي­شوند كه با گذشت زمان اين احساس­ها عميق­تر مي­گردد؛ به گونه­اي كه در بزرگسالي احساس خشم، اضطراب، افسردگي و عزت نفس پایین نشان می­دهد (احدی و کاکاوند، ۱۳۸۲).

……

مرور منابع:

کشمیری (۱۳۸۸) در مطالعه ای مقایسه ای به این نتیجه دست یافت که در دو عامل رفتارهای غیراجتماعی و تکانشی/پرخاشگری و نیز در نمره ی کل مقیاس مهارت های اجتماعی تفاوت های معنی داری بین دو گروه دانش آموزان با ناتوانی یادگیری و عادی وجود دارد.

………..

فرضيه‏هاي تحقیق:

  1. بین مهارت های اجتماعی در دانش آموزان با و بدون ناتوانی یادگیری تفاوت معنی داری وجود دارد.
  2. بین حساسیت اضطرابی در دانش آموزان با و بدون ناتوانی یادگیری تفاوت معنی داری وجود دارد.
  3. بین فرسودگی تحصیلی در دانش آموزان با و بدون ناتوانی یادگیری تفاوت معنی داری وجود دارد.
  4. ………….

 

[۱] – learning abilities

[۲] – Boyle & Forchelli

مراحل خرید فایل دانلودی
اگر محصول را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

4 × دو =

0