بررسی قابلیت دو گونه گیاهی در جذب فلزات سنگین خاک (مطالعه موردی: منطقه نیمه بیابانی چپرقویمه، استان گلستان)
دانلود پروپوزال آماده: : بررسی قابلیت دو گونه گیاهی در جذب فلزات سنگین خاک
(مطالعه موردی: منطقه نیمه بیابانی چپرقویمه، استان گلستان)
فرم پروپوزال پر شده و تکمیل شده نیمه رایگان کارشناسی ارشد و دکتری آماده برای انجام پایان نامه و درس روش تحقیق برای رشته های مختلف
مهندسی منابع طبیعی- بیابانزدایی
قسمت هایی از پروپوزال:
۱- بیان مسأله:
طي سالهاي اخير و در نتيجه اجراي بعضي برنامههاي توسعه اقتصادي، صنعتي، كشاورزي و خدماتي در مناطق مختلف جهان، تعادل و توازن طبيعت در مواردي برهم خورده است كه اين امر عوارضي را در مقياسهاي محلي يا منطقهاي و حتي جهاني به همراه داشته است (تائبي و اسحاقي، ۱۳۸۰). آلودگي محيط زيست از جمله آلودگي خاك يكي از عوارض مهم به هم خوردن تعادل و توازن طبعيت ميباشد. مهمترين آلايندههاي خاك شامل فلزات سنگين، بارشهاي اسيدي و مواد آلي ميباشند كه از اين ميان فلزات سنگين به واسطه غير قابل تجزيه بودن، سميت زياد، اثرات تجمعي و سرطانزايي مورد توجه ميباشند(Mico et al., 2018). فلزات سنگين به فلزاتي گفته ميشود كه داراي چگالي نسبتا بالا بوده و در غلظتهاي كم سمي باشند (عرفان منش و افيوني، ۱۳۷۹). هرچند اين عناصر به طور طبيعي داراي غلظت كمي در خاك موجود هستند اما پراكنش جغرافيايي آنها چه بهصورت طبيعي و چه از طريق فعاليتهاي انساني مشكلات و مسائلي را در بر خواهد داشت.
الگوي فعاليتهاي صنعتي امروزي به آلودگيهاي زيستمحيطي، بهويژه آلودگي با فلزات سنگين منجر میشود (Chehregani and Malayeri, 2018). میزان تخليه آلايندههاي فلزي در محيط با افزايش زندگي شهري رو به توسعه است. آلودگي زمينهاي كشاورزي به وسيله فلزات سنگين در حال افزايش است. بعضي از بومشناسان اخير منابع مختلفي از آلايندهها در اكوسيستمهاي خاكي طبيعي را كه شامل فلزات انتقال يافته توسط هوا، از دود اگزوز اتومبيلها، كارخانههاي باتريسازي و رنگسازي و ديگر فعاليتهاي صنعتي هستند، تشخيص دادهاند (Jaja and Odoemena, 2017).
در دهههای اخیر، فلزات سنگین بهدلیل خصوصیت آلایندگی ویژه آنها بسیار مورد توجه قرار گرفتهاند. برخی از این ویژگیها عبارتند از (Facchinelli et al., 2016):
- آنها مانند بسیاری از مواد آلی در طول زمان تجزیه نمیشوند.
- ورود آنها در خاک میتواند با هوازدگی سنگهای مادری و پدوژنزی ارتباط داشته باشد.
- اغلب بهصورت کاتیونها هستند. در نتیجه تغییر شرایط زیستمحیطی در اثر فعالیتهای انسان (تغییر کاربری زمین، کشاورزی و تغییرات اقلیمی) یا از طریق اشباع شدن بیش از ظرفیت بافری خاک میتوانند تحرک پیدا کرده که در چنین وضعیتی بسیار خطرناک خواهند بود.
آلودگی فلزات سنگین یکی از مشکلات عمده زیستمحیطی است و معمولا ناشی از فعالیتهای صنعتی، نظیر بهرهبرداری از معادن، ذوب فلزات، فرایندهای تخلیه گاز، تولید انرژی و سوخت، کاربرد کود و آفتکش و فراوری پسماندهای شهری است. بدیهی است این پدیده با صنعتی شدن و نوگرایی جوامع شدت بیشتری یافته است (Tanhan et al., 2018) و این فعالیتها باعث ورود مقدار زیادی از عناصر سنگین به اتمسفر میشود. عناصر موجود در اتمسفر در نهایت به صورت فرونشست خشک[۱]، یا فرونشست تر[۲] روی سطح خاک و گیاهان قرار میگیرند. در مقیاس جهانی فرونشست جوی مهمترین عامل ورود عناصر سنگین به خاک محسوب میشوند (Deboudt et al., 2017; Schilling, and Lehman, 2016).
……………………………
۲- اهمیت و ضرورت تحقیق:
……………………………
۳- پیشینه تحقیق:
……………………………
۴- اهداف تحقیق:
…………………………………….
…………………………………..
۵- فرضيه هاي تحقیق:
…………………………………….
…………………………………..
۶- مدل تحقیق
…………………………
……………………………..
۷- سوالات تحقیق:
…………………………………….
…………………………………..
۸- تعريف واژهها و اصطلاحات فني و تخصصی (به صورت مفهومی و عملیاتی):
…………………………………….
…………………………………..
۹- بیان جنبه نوآوری تحقیق:
………………………….
…………………………….
۱۰- روش شناسی تحقیق:
الف: شرح كامل روش تحقیق بر حسب هدف، نوع داده ها و نحوه اجراء (شامل مواد، تجهيزات و استانداردهاي مورد استفاده در قالب مراحل اجرايي تحقيق به تفكيك):
………………………….
…………………………….
ب- متغيرهاي مورد بررسي در قالب یک مدل مفهومی و شرح چگونگی بررسی و اندازه گیری متغیرها:
…………………………………….
…………………………………..
ج – شرح کامل روش (ميداني، كتابخانهاي) و ابزار (مشاهده و آزمون، پرسشنامه، مصاحبه، فيشبرداري و غيره) گردآوري دادهها :
…………………………………….
…………………………………..
د – جامعه آماري، روش نمونهگيري و حجم نمونه (در صورت وجود و امکان):
…………………………………….
…………………………………..
ر- روش نمونه گیری و حجم نمونه:
…………………………………….
…………………………………..
ز- ابزار تحقیق:
…………………………………….
…………………………………..
هـ – روشها و ابزار تجزيه و تحليل دادهها:
…………………………………….
…………………………………..
منابع :
…………………………………….
…………………………………..
https://lszapi.com/: https://lszapi.com
دانلود نمونه پروپوزال تکمیل شده، پروژه پر شده، طرح پیشنهادیه آماده
[۱]. Dry deposition
[۲]. Wet deposition