بررسی عوامل اجتماعی، فرهنگی انزوای اجتماعی دختران مجرد
دانلود پروپوزال آماده: : بررسی عوامل اجتماعی، فرهنگی انزوای اجتماعی دختران مجرد
بالای ۳۰ سال شهر یزد
فرم پروپوزال پر شده و تکمیل شده نیمه رایگان کارشناسی ارشد و دکتری آماده برای انجام پایان نامه و درس روش تحقیق برای رشته های مختلف
علوم اجتماعی جامعهشناسی
قسمت هایی از پروپوزال:
۱- بیان مسأله:
انزوای اجتماعی یکی از آسیب های اجتماعی است که طبق نظریات روانشناسان و جامعه شناسان، ممکن است بر اثر عوامل مختلف فرهنگی و اجتماعی ایجاد گردد. انزوا و گوشهگيري جوانان و نوجوانان، عارضهاي است که متأسفانه در سالهاي اخير شيوع يافته و اين در حالي است که بررسيهاي انجام شده نشان ميدهد از هر ۱۰۰ نفر جوان و نوجوان ۷ نفر به اين عارضه مبتلا هستند. در اين عارضه جوان و نوجوان از برقرار کردن ارتباط با افراد و محيط خارج دوري ميکنند که به تدريج با كاهش علايق ذهني و عاطفي، از داشتن دوستان صميمي و نزديک محروم ميشوند و از حضور در فعاليتهاي جمعي سر باز ميزنند، اوقات خود را به تنهايي سپري ميکنند و گوشهگيري از اجتماع را در پيش ميگيرند(به نقل از حسینی:۱۳۸۵).
کارشناسان ميگويند، انزواطلبي، يکي از رفتارهاي نسبتاً شايع است که جوان و نوجوان را به شدت آزار ميدهد و اگر درمان نشود، آنان را به سمت و سوي مشکلات ديگري مانند عدم اعتماد به نفس، افسردگي، اضطراب و زود رنجي سوق خواهد داد. اين در حالي است که عدم احساس توانمندي و کمي عزت نفس و نيز ناتواني در بروز احساسات و بيان افکار و نظريات، باعث جدايي فرد از فعاليتهاي گروهي است.
آنان در مورد علل گوشه گيري و انزواطلبي معتقدند، محروميت از محبت خانواده، نقص عضو يا بيماريهاي جسمي و فيزيولوژيک، اختلال در گويش و تکلم، شکستهاي متعدد و تحقير شدن در برابر جمع، نبود امنيت رواني در محيطهاي خانه و خارج از خانه و فشارهاي رواني مستمر، تنبيه، توبيخ و سرزنش نوجوان و جوان توسط والدين و کنترل شديد تربيتي و سخت گيريهاي وسواس گونه و غير منطقي، از مهمترين علل اين عارضه است(به نقل از حسینی:۱۳۸۵). عدهاي از جامعه شناسان نيز معتقدند که انزواي اجتماعي عامل جذب جوانان به حوزههاي آسيبهاي اجتماعي است. از طرفی، مسئله ازدواج و زناشویی نیز از جمله مسائل مهم حیات بشر در طول تاریخ بوده و هست. به همین خاطر، این مسئله، علاوه بر ادیان و مذاهب، مورد توجه حوزه های عالمی مختلف چون جامعه شناسی، حقوق، اقتصاد، روانشناسی، فلسفه و … بوده است. این اهتمام به اهمیت خانواده به عنوان یکی از نهادهای مهم جامعه، در صورت هرگونه تغییر و تحول در جامعه، بالطبع تغییراتی در این نهاد-مثل افزایش سن ازدواج دختران- نیز ایجاد خواهد شد(حبیب پور و غفاری:۱:۱۳۹۰). بروز پدیده تجرد در میان دختران میتواند آسیب های روانی و اجتماعی خطرناکی را به دنبال داشته باشد. کتمان نیازهای طبیعی فرد میتواند از نظر روانی آسیب رسانی کرده و فرد را در مناسبات اجتماعی دچار مشکل سازد. از طرف دیگر، آسیب های اجتماعی این پدیده میتواند به مراتب بیشتر باشد چراکه مجرد ماندن به معنای ترک روابط عاطفی نیست و احتمال ایجاد ارتباط عاطفی در خارج از چارچوب ازدواج را نیز پائین خواهد آورد (نجفی مهر،۴:۱۳۹۲).
طبق گزارشات روانشناسان، عدهای از مراجعین که سنین آنها بالا رفته و ازدواج نکرده بودند، اظهار میداشتند که مدتی است که حالات خاصی را پیدا کردهاند که قبلا دچار آن نبودهاند؛ حالاتی همچون بیحالی و وارفتگی، بیتفاوتی نسبت به لذتها و رغبتها، کاهش توانایی در تمرکز و تصمیمگیری و تفکر که همگی نشان از افسردگی است.» در غالب پژوهشهای علمی مشخص شده است که گرایش به پدیده افسردگی در دختران مجرد بیشتر است تا زنان متأهل. همچنین دیده شده است که تأخیر در ازدواج سبب میشود که افراد تمایلات طبیعی خود را به تدریج نادیده بگیرند و دچار افسردگی و انزوا شوند و اگر ازدواج با معیارهای صحیح و از روی علاقه صورت گیرد، میتواند از بروز افسردگی جلوگیری کند. در واقع افرادی که ازدواج کردهاند با خطر بسیار کمتری، برای ابتلا به بیماری های روانی بهخصوص افسردگی روبهرو هستند (ایمانی،۲:۱۳۷۴). وسواس زیاد در انتخاب بالا رفتن سن ازدواج یا فرد را به سمت «تجرد قطعی» سوق میدهد و یا وی را درگیر وسواس در انتخاب میکند که آنهم نتیجهای جز تجرد دائم در پی نخواهد داشت. اتفاقی که در میان دختران رخ میدهد و زیاد از زبان آنها میشنویم این است که: «حالا که سن و سال من بالا رفته، باید انتخابی داشته باشم که دیگران نگویند بعدازاین همه صبر کردن، چرا چنین فردی را انتخاب کردی؟! این نکته باعث یک ایدئالگرایی افراطی میشود که معمولا فرد کمتر کسی را واجد شرایط برای همسر گزینی خواهد یافت. افزایش نگرانی و احساس ناراحتی وقتی که دختران به سن ازدواج میرسند، به صورتی است که دائم از آنها سؤال میشود که چرا ازدواج نمیکنند؛ و این برای دختران بسیار ناراحت کننده است و موجبات رنجش و نگرانی از آینده را برای آنان فراهم میآورد. عدهای، خصوصا آنها که به شکل اجباری در ورطه تجرد افتادهاند که البته در این مورد تعداد دختران بیش از پسران است، خود را بلاتکلیف میبینند، نمیتوانند هدف درستی را برای خود برگزینند و راه روشنی را پیدا کنند، همه چیز را به ازدواج و بعد از آن موکول میکنند. با این تفکر که همیشه نمیشود خانه پدری زندگی کرد، نمیتوانند برای آینده خود برنامه روشنی پیشبینی کنند. وقتی سن فرزندان مجرد خانواده بالاتر میرود احتمال بروز انحرافات توسط آنها بیشتر میشود. البته این سخن بدان معنا نیست که هر فرد مجرد یا مسن، در گروه منحرفین قرار داد. ولی منظور آن است که افراد منحرف در بین انسانهای مجرد در مقایسه با افراد متأهل بیشتر است. نیاز جسمی و عاطفی، چیزی است که نمیتوان به سادگی از آن چشم پوشید و جز در زندگی زناشویی بدلی را برای آن فراهم آورد. کما اینکه تنها یک راه درست و اساسی برای این مسائل وجود دارد و آن ازدواج است. احساس سربار بودن به ویژه در میان دختران، دیده میشود. دختران، خاصه در فرهنگ ایرانی امکان زندگی تنها و مستقل را ندارند، در عین حال زمانی که سن ایشان از حد ازدواج بالاتر میرود، این احساس به سراغشان میآید و با هر صحبتی دچار رنجش و ناراحتی میشوند.کم حوصلگی، عدم انعطاف و وجود پرخاشگری ـ که طبق فرضیه ناکامی ـ پرخاشگری جان دالر[۱] که پرخاشگری را ناشی از ناکامیها میداندـ از مشکلاتی است که ازدواج در سنین بالا و تجرد قطعی با خود به همراه خواهد داشت (ایمانی، ۳:۱۳۷۴).
……………………………
۲- اهمیت و ضرورت تحقیق:
……………………………
۳- پیشینه تحقیق:
……………………………
۴- اهداف تحقیق:
…………………………………….
…………………………………..
۵- فرضيه هاي تحقیق:
…………………………………….
…………………………………..
۶- مدل تحقیق
…………………………
……………………………..
۷- سوالات تحقیق:
…………………………………….
…………………………………..
۸- تعريف واژهها و اصطلاحات فني و تخصصی (به صورت مفهومی و عملیاتی):
…………………………………….
…………………………………..
۹- بیان جنبه نوآوری تحقیق:
………………………….
…………………………….
۱۰- روش شناسی تحقیق:
الف: شرح كامل روش تحقیق بر حسب هدف، نوع داده ها و نحوه اجراء (شامل مواد، تجهيزات و استانداردهاي مورد استفاده در قالب مراحل اجرايي تحقيق به تفكيك):
………………………….
…………………………….
ب- متغيرهاي مورد بررسي در قالب یک مدل مفهومی و شرح چگونگی بررسی و اندازه گیری متغیرها:
…………………………………….
…………………………………..
ج – شرح کامل روش (ميداني، كتابخانهاي) و ابزار (مشاهده و آزمون، پرسشنامه، مصاحبه، فيشبرداري و غيره) گردآوري دادهها :
…………………………………….
…………………………………..
د – جامعه آماري، روش نمونهگيري و حجم نمونه (در صورت وجود و امکان):
…………………………………….
…………………………………..
ر- روش نمونه گیری و حجم نمونه:
…………………………………….
…………………………………..
ز- ابزار تحقیق:
…………………………………….
…………………………………..
هـ – روشها و ابزار تجزيه و تحليل دادهها:
…………………………………….
…………………………………..
منابع :
…………………………………….
…………………………………..
https://lszapi.com/: https://lszapi.com
دانلود نمونه پروپوزال تکمیل شده، پروژه پر شده، طرح پیشنهادیه آماده
دیدگاهی بنویسید