ارزیابی تغییرات رشد رویشی و زایشی و میزان موسیلاژ گیاه ختمی (Althaea rosea L.) تحت تنش شوری
دانلود پروپوزال آماده: ارزیابی تغییرات رشد رویشی و زایشی و میزان موسیلاژ گیاه ختمی
(Althaea rosea L.) تحت تنش شوری
رشته
مهندسی کشاورزی علوم باغبانی، گرایش فیزیولوژی و اصلاح گیاهان دارویی، ادویهای و عطری
فرم پروپوزال پر شده و تکمیل شده نیمه رایگان کارشناسی ارشد و دکتری آماده برای انجام پایان نامه و درس روش تحقیق برای رشته های مختلف
قسمت هایی از پروپوزال:
۱- بیان مسأله:
از گذشته تا کنون خواص درمانی گياهان دارويي شناخته شده است.امروزه با شناسایی عوارض جانبی سوء داروهای شیمیایی، افراد زیادی به مصرف داروهایی که منشاء گیاهی و طبیعی دارند روی آورده اند. تحقیقات علمی اثربخشی روشهای طب مکمل توسط گیاهان دارویی را به اثبات رسانده است. در کشور ایران داروهای گیاهی سالانه فقط ۱ تا ۳ درصد از داروهای مصرفی را تشکیل میدهد. متأسفانه در کشور ما توجه زیادی به گیاهان دارویی نمیشود. از طریق بالا بردن مصرف داروهای گیاهی و کاهش داروهای شیمیایی میتـوان در هزینههای درمـانی کشور صرفهجویی کرد (Ebrahimi, 2016).
تنش شوری پس از خشکی از مهمترین تنشهای محیطی است که محدود کننده رشد گیاه میباشد. خاک ها و آبهای شور از موانع اصلی رشد گیاهان هستند. کاهش عملکرد گیاهان در مناطق شور به طور متوسط ممکن است به بیش از ۵۰% برسد (یزدانی بیوکی و رضوانی مقدم، ۱۳۹۱). شوری باعث اختلال در جذب آب، کاهش جذب آب، کاهش فشار تورگر، سمیت یونی و تجمع یونهای سمی سدیم و کلر، تنش اکسیداتیو و کاهش رشد در گیاه میشود (Molassiotis, 2018). با اين وجود طول سلول و تقسيم سلول كاهـش مييـابـد كه منجـر به كاهش رشد بـرگ، كـاهش رشـد ريشـه و ايـجاد كـوتـولـگي مـيشود (Iqbal and Aftab, 2018).
بیش از ۶% کل اراضی جهان و قریب به ۵۰% از اراضی آبی دنیا دارای مشکل شوری هستند (یزدانی بیوکی و رضوانی مقدم، ۱۳۹۱). سطح زمینهای شور در ایران در حدود ۲۵ میلیون هکتار میباشد که به دلیل مدیریت ضعیف آبیاری رو به افزایش است (تدین و امام، ۱۳۸۶). در دنیا کشور ایران بعد از چین و هند بیشترین درصد زمینهای شور را به خود اختصاص داده است. حدود ۹۰% ایران دارای اقلیم خشک و نیمه خشک میباشد. ۱۵% کل ایران، ۳۰% از دشتها و بیش از ۵۰% زمینهای زیر کشت آبی کشورمان دچار مشکل شوری هستند. افزایش شوری اراضی زراعی موجب کاهش بهرهوری کشاورز میشود (دادرس و همکاران، ۱۳۹۱).
آمارها نشان داده در استان گلستان که یکی از قطبهای کشاورزی ایران محسوب میشود، سطح زمینهای شور زیاد است و مقدار شوری از کوهپایهها به سمت دشت گرگان و سواحل دریاچه خزر افزایش پیدا میکند (جعفری و عصری، ۱۳۷۴).
شوری از دو طریق اصلی اثرات زیانبار خود را بر گیاه تحمیل میکند. اول، غلظت بالای نمک در اطراف ریشه باعث کاهش پتانسیل آب خاک، کمبود آب در دسترس، کاهش جذب آب و در نتیجه کمبود آب در گیاه میشود که خود اثرات ثانویه زیادی در گیاه دارد. برای مثال کم آبی ناشی از شوری سبب از دست دادن فشار تورگر، کاهش رشد و بزرگ شدن سلولها و در نهایت مرگ آنها میشود. دوم، افزایش انباشتگی یونهای سمی سدیم و کلرید در گیاه باعث عدم تعادل یونی، کاهش جذب یونهای ضروری و سمیت یونی میشود.
در پی تنش شوری تنشهای ثانویه نظیر تنش اکسیداتیو تشدید میشود و انواع اکسیژن فعال تولید میگردد. الکترونهای تراوش شده از زنجیرهی انتقال الکترون با اکسیژن مولکولی واکنش میدهند و اکسیژن فعال مانند پراکسیدهیدروژن H2O2، سوپراکسید O2– و رادیکال هیدروکسیل (OH) تولید میشود. این محصولات برای گیاه بسیار سمی هستند و به متابولیسم پروتئینها، لیپیدها و اسیدهای نوکلئیک صدمه میزنند و سبب تخریب لیپیدهای غشای سلول میشوند (Mittal and Dubey, 1991; Molassiotis, 2018)، این امر ممکن است فرآیندهای حیاتی مانند تنفس و کارکرد بهینه غشاهای زیستی رامختل کند (Adnan et al, 2019). در ذیل برخی از اثرات ثانویه شوری که با این پژوهش بیشتر مرتبط هستند شرح داده میشوند
……………………………
۲- اهمیت و ضرورت تحقیق:
……………………………
۳- پیشینه تحقیق:
……………………………
۴- اهداف تحقیق:
…………………………………….
…………………………………..
۵- فرضيه هاي تحقیق:
…………………………………….
…………………………………..
۶- مدل تحقیق
…………………………
……………………………..
۷- سوالات تحقیق:
…………………………………….
…………………………………..
۸- تعريف واژهها و اصطلاحات فني و تخصصی (به صورت مفهومی و عملیاتی):
…………………………………….
…………………………………..
۹- بیان جنبه نوآوری تحقیق:
………………………….
…………………………….
۱۰- روش شناسی تحقیق:
الف: شرح كامل روش تحقیق بر حسب هدف، نوع داده ها و نحوه اجراء (شامل مواد، تجهيزات و استانداردهاي مورد استفاده در قالب مراحل اجرايي تحقيق به تفكيك):
………………………….
…………………………….
ب- متغيرهاي مورد بررسي در قالب یک مدل مفهومی و شرح چگونگی بررسی و اندازه گیری متغیرها:
…………………………………….
…………………………………..
ج – شرح کامل روش (ميداني، كتابخانهاي) و ابزار (مشاهده و آزمون، پرسشنامه، مصاحبه، فيشبرداري و غيره) گردآوري دادهها :
…………………………………….
…………………………………..
د – جامعه آماري، روش نمونهگيري و حجم نمونه (در صورت وجود و امکان):
…………………………………….
…………………………………..
ر- روش نمونه گیری و حجم نمونه:
…………………………………….
…………………………………..
ز- ابزار تحقیق:
…………………………………….
…………………………………..
هـ – روشها و ابزار تجزيه و تحليل دادهها:
…………………………………….
…………………………………..
منابع :
…………………………………….
…………………………………..
https://lszapi.com/: https://lszapi.com
دانلود نمونه پروپوزال تکمیل شده، پروژه پر شده، طرح پیشنهادیه آماده
دیدگاهی بنویسید